Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over het Rozenfestival of Rozendorp Lottum, hieronder vindt u het antwoord op de veelgestelde vragen

Hieronder staan onze antwoorden op vragen die wij vaak krijgen. Misschien bent u daarmee al goed geholpen. Natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen, als iets toch nog onduidelijk is. Vult u het contactformulier online in, dan ontvangt u binnen enkele dagen per mail een reactie van ons.

Rozendorp Lottum

Festival regels

 • Zijn honden toegestaan op het Rozenfestival?

  Ja, op het festivalterrein zijn aangelijnde honden welkom. Alleen in de kerk zijn honden verboden.

 • Mag ik met de fiets over het terrein fietsen?

  Nee, fietsen zijn tijdens het Rozenfestival op het terrein niet toegestaan. Bij de entrees is voldoende parkeergelegenheid voor fietsers.

 • Mag ik met de scootmobiel op het festivalterrein?

  Ja, maar voor scootmobiels gelden speciale regels. Zo hebben zij geen toegang tot de kerk. Alle regels kunt u opvragen via info@rozendorp.nl.


Rozenfestival

 • Wat is het Rozenfestival precies?

  Het Rozenfestival is een tijdelijke tentoonstelling van honderdduizenden rozen, verwerkt in prachtige mozaïeken, objecten en tuinen in en om het centrum van Lottum.

 • Is het Rozenfestival een corso?

  Nee, het Rozenfestival is geen corso. U kunt zelf op uw eigen tempo langs een prachtige route lopen, rondom het sfeervolle marktplein, de betoverende kerk, het sprookjesachtige kasteel De Borggraaf, de Toprozentuin en het meanderende Maasdal.

 • Hoe lang is de looproute?

  De looproute is in totaal ongeveer drie kilometer. Er zijn langs de hele route voldoende rustplaatsen en zitmogelijkheden aanwezig.

 • Wat is er tijdens het Rozenfestival te zien?

  Rozen, rozen en nog eens rozen. Daar draait natuurlijk alles om tijdens het Rozenfestival! Miljoenen rozenknopjes (geknipt van de Lottumse rozenvelden) en tienduizenden snijrozen, verwerkt in mozaïeken, objecten en tuinen. En nog eens honderden vazen met heerlijk geurende Lottumse buitenrozen, een groot assortiment kasrozen en de Top- en ADR-rozentuin.

 • Kan ik op het festival terrein iets eten en drinken?

  Er zijn diverse eet- en drinkgelegenheden op het terrein. Groepen die de voorkeur geven aan een specifieke tijd en plaats, kunnen vooraf een reservering plaatsen.

 • Kunnen bedrijven sponsor worden van het Rozenfestival?

  Sponsors zijn van essentieel belang om het Rozenfestival te kunnen organiseren. Voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in sponsoring, zijn er interessante sponsorpakketten samengesteld. Deze zijn op te vragen via info@rozendorp.nl.   

 • Is De Rozenhof tijdens het Rozenfestival bereikbaar?

  De Rozenhof is voorafgaand en tijdens het Rozenfestival niet bereikbaar voor bezoekers. Telefonisch kunt u natuurlijk wel contact opnemen. Tijdens het Rozenfestival vormt de rozentuin een onderdeel van het festivalterrein.

 • Kan ik tijdens het Rozenfestival ook vragen stellen over de verzorging van rozen?

  Dat kan bij De Rozenhof. Zij kunnen al uw vragen over de verzorging van rozen beantwoorden. Daarnaast kunt u ook demonstraties volgen over de verzorging van rozen.

Overige vragen

 • Vragen over teelt rozen, rozen in tuin, ziektes, enz.?
 • Ik zoek een specifieke roos, waar kan ik informatie vinden?

  Voor meer informatie over rozen kunt u terecht bij De Rozenhof Lottum of bij de diverse tuincentra in het dorp: Tuincentrum Lottum, Tuincentrum de Panneschop en Rosarium Lottum.

 • Foto- en filmopnamen

  Let op: Er worden foto/filmopnames gemaakt op het festivalterrein. Bij betreden van het terrein geeft u toestemming voor het publiceren van foto’s en filmopnames. 


Vervoer & Parkeren

 • Waar kan ik parkeren?

  De parkeerplaatsen voor het Rozenfestival zijn duidelijk aangegeven aan de randen van het dorp. Daarnaast zijn er verkeersregelaars die u naar de parkeerplaatsen leiden. Het parkeren voor het Rozenfestival en de eventuele overtocht met de veerpont zijn gratis.

 • Waar kunnen minder validen en invaliden parkeren?

  Er is een aparte parkeerplaats voor minder validen en invaliden langs de Horsterdijk, dichtbij de entree aan de voet van de kerk. Hiervoor dient u in het bezit te zijn van een invalidenparkeerkaart. 

 • Zijn er rolstoelen beschikbaar?

  Nee. Deze dient u zelf mee te nemen.​

 • Is Lottum voor verkeer bereikbaar tijdens het Rozenfestival?

  Het centrum van Lottum is vlak voor en tijdens het Rozenfestival volledig afgesloten voor verkeer. Verkeer en fietsroutes worden omgeleid. Tijdens de opbouwweek mogen alleen vrijwilligers op het terrein. Toeristen en andere voorbijgangers krijgen ter plekke op verzoek een alternatieve route aangewezen. Houd hier dus rekening mee tijdens uw bezoek aan Lottum. Huisarts en bedrijven zijn wel (te voet) bereikbaar in deze periode.

 • Hoe is Lottum met het openbaar vervoer bereikbaar?

  Op www.9292.nl kunt u eenvoudig opzoeken hoe u met het openbaar vervoer naar Lottum kunt reizen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er tijdens het Rozenfestival extra OV-diensten ingezet worden.