Route

Rozendorp Lottum

Lottum is hét Rozendorp van Nederland. Liefst 70% van de Nederlandse rozenproductie komt uit dit pittoreske dorpje. Alles in Lottum ademt rozen; De Rozenhof, de fietsroutes, de rozentuinen en uiteraard het Rozenfestival

Veelgestelde vragen

Onderstaand vindt u een aantal veelgestelde vragen. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, dan kunt u via het contactformulier contact met ons opnemen.

Wat is het Rozenfestival precies?

Het Rozenfestival is een tijdelijke tentoonstelling van honderdduizenden rozen verwerkt in prachtige rozenmozaïeken, rozenobjecten en rozentuinen in en om het centrum van Lottum.

Wanneer wordt het Rozenfestival gehouden?

Het Rozenfestival begint op vrijdag 10 augustus 2018 en duurt tot en met maandag 13 augustus.

Wat zijn de openingstijden?

De openingstijden in 2018 worden te zijner tijd bekend gemaakt. 

Is het Rozenfestival een corso?

Nee, het Rozenfestival is geen corso. U kunt zelf op uw eigen tempo langs een prachtige route lopen rondom het sfeervolle Marktplein, de meesterlijk versierde kerk, rondom het juweeltje Kasteel de Borggraaf, door de Toprozentuin en het prachtige meanderende Maasdal.

Wat is er tijdens het Rozenfestival te zien?

Rozen, rozen en nog eens rozen, daar draait het tijdens het Rozenfestival om! Miljoenen rozenknopjes geknipt van de Lottumse rozenvelden en tienduizenden snijrozen zijn verwerkt in betoverende mozaïeken, modeltuinen en prachtig versierde objecten. Ook zijn er honderden vazen met heerlijk geurende Lottumse buitenrozen, een groot assortiment kasrozen en de Top- en ADR-rozentuin.

Wat is het thema van het volgende Rozenfestival?

Het thema van het Rozenfestival in 2018 is “Rozen smaken naar meer”. Het hele festival zal rond dit thema aangekleed zijn.

Kan ik tijdens het Rozenfestival ook vragen stellen over de verzorging van rozen?

Ja natuurlijk. Tijdens het Rozenfestival is er een rozendokter aanwezig om uw vragen over de verzorging van rozen te beantwoorden. Daarnaast kunt u ook demonstraties volgen over de verzorging van rozen.

Wat is de entreeprijs voor het Rozenfestival?

De entreeprijzen voor het Rozenfestival 2018 zullen te zijner tijd bekend gemaakt worden. 

Hoe lang is de looproute?

De looproute is in totaal ca. 3 kilometer. Er zijn echter voldoende rustplaatsen en zitmogelijkheden in de route aanwezig.

Kan ik op het festival terrein iets eten en drinken?

Er zijn voldoende eet- en drinkgelegenheden op het terrein aanwezig. De mogelijkheid bestaat om een reservering te maken voor groepen. 

Hoe ziet het Muziekprogramma er uit?

Het muziekprogramma voor het Rozenfestival 2018 zal te zijner tijd bekend gemaakt worden. 

Waar kan ik parkeren?

De parkeerplaatsen voor het Rozenfestival worden duidelijk aangegeven aan de randen van het dorp. Daarnaast zijn er verkeersregelaars die u naar de parkeerplaatsen leiden. Het parkeren voor het Rozenfestival en de eventuele overtocht met de veerpont zijn gratis.

Waar kunnen minder validen/invaliden parkeren?

Er is een aparte parkeerplaats voor minder validen/invaliden langs de Horsterdijk, dichtbij de entree bij de kerk. Hiervoor dient u in bezit te zijn van een invalidenparkeerkaart. Er zijn rolstoelen beschikbaar. U wordt verzocht deze van tevoren te reserveren via deze link

Zijn er rolstoelen beschikbaar?

Ja, er zijn rolstoelen beschikbaar, deze kunt u te zijner tijd reserveren.

Zijn honden toegestaan op het Rozenfestival?

Ja, honden zijn toegestaan, mits aangelijnd, met uitzondering van de kerk.

Mag ik met de fiets over het terrein fietsen?

Nee, fietsen zijn tijdens het Rozenfestival op het terrein niet toegestaan. Bij de entrees is voldoende parkeergelegenheid voor fietsers.

Mag ik met de scootmobiel op het festivalterrein?

Ja, maar voor scootmobiels gelden speciale regels, zo hebben zij geen toegang tot de kerk. Deze zijn op te vragen via info@rozendorp.nl

Is Lottum voor verkeer bereikbaar tijdens het Rozenfestival?

Het centrum van Lottum is dan geheel afgesloten voor verkeer in verband met het Rozenfestival. Verkeer wordt omgeleid en ook de fietsroutes worden omgeleid. Buiten de vrijwilligers van het Rozenfestival wordt tijdens de opbouwweek niemand toegelaten tot het festivalterrein. Houdt u hier rekening mee tijdens uw bezoek aan Lottum. Huisarts en bedrijven zijn wel bereikbaar (te voet).

Hoe is Lottum met het openbaar vervoer bereikbaar?

Op http://www.9292ov.nl/ kunt u eenvoudig terugvinden hoe u met het openbaar vervoer naar Lottum kunt reizen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er tijdens het Rozenfestival extra OV-diensten ingezet worden.

Wanneer wordt het Rozenfestival altijd gehouden?

Het Rozenfestival wordt om de twee jaar gehouden. Elke even jaren tijdens het tweede weekend van augustus. In 2018 is het Rozenfestival van 10 tot en met 13 augustus.

Kunnen bedrijven sponsor worden van het Rozenfestival?

Sponsors zijn van essentieel belang om het Rozenfestival te kunnen organiseren. Voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in sponsoring zijn er interessante sponsorpakketten samengesteld. Deze zijn op te vragen via info@rozendorp.nl.                 

Is De Rozenhof tijdens het Rozenfestival bereikbaar?

De Rozenhof is voorafgaand en tijdens het Rozenfestival niet bereikbaar voor bezoekers. Telefonisch kunt u natuurlijk wel contact opnemen. Tijdens het Rozenfestival vormt de rozentuin een onderdeel van het festivalterrein.