Nieuws

Groene Bank uit Straelen weer op Rozenfestival

 

Groene Bank uit Straelen weer op Rozenfestival

25 juli 2016

Straelen

Onze Oosterburen komen al jaren massaal af op het Rozenfestival. Hun enthousiasme voor de roos is zelfs zo groot, dat het Rozendorp ook Duitse inbreng krijgt voor het evenement. Zo ligt op een halfuurtje rijden van Lottum de stad Straelen. Dit is het centrum van de bloemen- en groententeelt aan de Niederrhein. Het motto van deze plaats is dan ook: "Alles im grünen bereich." Op het logo van Straelen staat een grote groene bank. Hoe zit dat precies?

Groene Bank

Nou, dat kan iedereen zelf komen proberen op het Rozenfestival! Tijdens de vorige editie in 2014 stal deze bank al de show. Jong en oud hadden toen de grootste lol, omdat zij zich even de kleinste mens konden voelen. De bank is namelijk zo'n 1,7 meter hoog en 4,5 meter breed. Die proporties leveren komische foto's op. Door het jaar heen staat dit kloeke zitmeubel voor het stadhuis in Straelen. Ook daar is het een absolute publiekstrekker.

Kunstwerk

Van vrijdag 12 tot en met maandag 15 augustus is de bank opnieuw te bewonderen en te beklimmen in Lottum. Die past bovendien perfect binnen het thema 'Rozen uit de kunst', want het is een artistiek hoogstandje op zich. De creatie komt uit de hersenen en de handen van de Zwitserse kunstenaar Daniel Spoerri. Zoals de fietsers door Noordrijn-Westfalen moe maar voldaan neerploffen op De Groene Bank, kunnen bezoekers van het Rozenfestival even bijkomen van alle schoonheid en meteen een kek kiekje voor thuis maken. Komt dat zien, en kom toch zitten!