Nieuws

Lottum sluit succesvolle 15e editie Rozenfestival af

 

Lottum sluit succesvolle 15e editie Rozenfestival af

13 augustus 2018

Ook de 15e editie van het Rozenfestival in Lottum is succesvol verlopen. Ruim 45.000 bezoekers hebben Lottum tijdens het festival bezocht.

 
Wisselend weer
De vrijwilligers hebben in de voorbereidingen met uiteenlopende weersomstandigheden te maken gehad. In een paar dagen tijd wisselden tropische hitte, stevige wind, stortbuien, maar ook heerlijke zomerse omstandigheden elkaar af. Met name de buien op de maandag van het festival hebben ervoor gezorgd dat dit jaar iets minder bezoekers Lottum hebben bezocht dan eerdere edities.
 
Enorme verbroedering in Lottum
De organisatie spreekt ondanks dit van een succesvolle editie. Er hebben zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan. Duizenden vrijwilligers hebben ontzettend veel tijd en energie gestoken om het festival mogelijk te maken. We zijn ontzettend trots op al deze mensen. De verbroedering en saamhorigheid rondom het Rozenfestival is enorm groot. Het is uniek voor een klein dorp om een dergelijk festival neer te zetten. Lottum laat zich van zijn beste kant zien! 
 
Rozenfestival 2020
Tijdens het Rozenfestival zijn miljoenen rozen verwerkt in prachtige mozaïeken, modeltuinen en objecten. Het hele dorp was de afgelopen dagen een zee van bloemen. Het volgende Rozenfestival staat gepland van 7 tot en met 10 augustus 2020. Kijk voor een fotoreportage en terugblik van het Rozenfestival op www.rozendorp.nl.