Nieuws

Rozenfestival keert 56.000 euro uit aan verenigingen

 

Rozenfestival keert 56.000 euro uit aan verenigingen

2 november 2018

Stichting Rozendorp Lottum heeft na Rozenfestival 2018 maar liefst 56.000 euro overgemaakt aan de verenigingen die meegewerkt hebben aan het evenement. Nog nooit heeft de stichting zoveel geld overgemaakt aan de verenigingen die bijgedragen hebben aan wederom een succesvolle editie van het Rozenfestival.

Tevreden bezoekers en organisatie
Tijdens de evaluatievergadering van het Rozenfestival werd duidelijk dat er positief teruggekeken wordt op het evenement. Bezoekers hebben het festival beoordeeld met een mooie 8,2. Ook bij de branche, bloemisten, dorpsbewoners en organisatie heerst tevredenheid. In de diverse media werd lovend gesproken over het festival. Zelfs een Russisch vakblad heeft aandacht besteed aan het Lottumse evenement. Ondanks dat het evenement 5.000 bezoekers minder heeft getrokken dan eerdere edities, kijkt de organisatie zeer tevreden terug op het verloop van het Rozenfestival 2018.

Vernieuwingen naar de toekomst
In de evaluaties van de verschillende werkgroepen is duidelijk geworden dat een aantal vrijwilligers besloten hebben om richting 2020 een stapje terug te doen in de organisatie. Ook in het bestuur ontstaan enkele vacatures. Voorzitter Jan Huijs, penningmeester Christa Wagemans en bestuurslid Bob Obers hebben aangegeven plaats te willen maken voor nieuwe gezichten in het bestuur. Dit zorgt ervoor dat de focus van het bestuur de komende periode komt te liggen op het invullen van deze vacatures. Pas als de vacatures goed ingevuld zijn, gaat de organisatie concreet aan de slag met de organisatie van een volgend Rozenfestival. Het streven is dat er voor de zomer van 2019 een nieuw bestuur geformeerd is.

De toekomst van het Rozenfestival
Naast het invullen van de vacatures realiseert de organisatie zich ook dat er steeds meer gevraagd wordt van vrijwilligers om het Rozenfestival te organiseren. De eisen van de overheden worden hoger, belangen van commerciële partijen worden groter en de eigen ambitie om het festival mooier, beter en professioneler te maken leggen een behoorlijke druk op de vrijwilligers. Naast het invullen van de vacatures wil het bestuur daarom ook met Lottum gaan nadenken over de toekomst van het Rozenfestival. De hoofdvraag daarbij is hoe we het evenement kunnen vernieuwen en aanpassen zodat het organisatorisch en financieel naar de toekomst toe geborgd kan worden. Ook hiervoor geldt dat voor de zomer van 2019 duidelijk moet zijn hoe de organisatie hier invulling aan gaat geven.