Nieuws

‘Muziek en theater voor elke doelgroep’

 

‘Muziek en theater voor elke doelgroep’

12 juli 2018

Nicole Clevis-Gubbels is voorzitter van de werkgroep Entertainment. Deze Rozenfestival-werkgroep was maanden geleden al druk bezig met het boeken van artiesten, om het programma in augustus rond te hebben. “Van kapel tot band, van straattheater tot dj, van koor tot solist, overal wordt over nagedacht”, licht Nicole toe. Want er is veel muzikale omlijsting nodig tijdens de vier dagen van het festival, zowel op de podia op het Marktplein en het Maasplein, als in de kindertent, in de kerk en in de biergarten. En er is ook nog straattheater. “Dat maakt dat het totaal momenteel op wel veertig verschillende acts ligt, en we zijn nog niet klaar met boeken.” 

Het thema voor dit festival is ‘Rozen smaken naar meer’. De werkgroep Entertainment probeert dit thema vooral zichtbaar te maken in het straattheater en de keuze voor artiesten in de kindertent, waar de kleinste bezoeker van het festival terecht kan. “Deze staat ook dit jaar weer op het Maasplein en geeft de ouders de gelegenheid om te genieten van een kopje koffie terwijl de kinderen zich uitleven.”

Nicole: “De grootste uitdaging is en blijft elk jaar weer om een festival neer te zetten dat voor iedereen toegankelijk is. Dat er muziek en theater is voor elke doelgroep die ons bezoekt. We proberen dit te bereiken door bijvoorbeeld een kapel te boeken voor de ochtend, een shantikoor voor de middag en een geweldige band voor de avonduren. Voor ieder wat wils en een toffe mix van artiesten op het podium.”

Het gehele entertainmentprogramma staat op www.rozendorp.nl. “Maar bij deze zal ik alvast een aantal van mijn favorieten benoemen en daarbij een tipje van de sluier oplichten. Zo speelt Egbert Derix elke avond van het festival in de kerk. Met de aankleding van de kerk en de klanken van de vleugel die speciaal hiervoor geplaatst wordt, belooft dit een unieke ervaring te worden. Op zondagavond speelt ‘This is Jackson’ op het Marktplein. Een volledige show met dansers en live band. Een tribute aan de King of Pop. Iets totaal nieuws op het Rozenfestival”, besluit Nicole.

IMG_5715