Nieuws

Rozenfestival organiseert ‘Heel Horst aan de Maas bakt’

 

Rozenfestival organiseert ‘Heel Horst aan de Maas bakt’

15 juni 2018

 

De organisatie van het Rozenfestival in Lottum zoekt de ‘roosachtigste’ banketbakker van Horst aan de Maas. Alle inwoners van onze gemeente kunnen meedoen aan deze bakwedstrijd. Rozenkoningin en bakkersdochter Mieke Smits zal met haar deskundige jury een winnaar uitroepen.

Heel Horst aan de Maas bakt
Het thema van het Rozenfestival is dit jaar ‘Rozen smaken naar meer’. De Stichting Rozendorp Lottum nodigt daarom jong en oud uit om hun culinaire creativiteit de vrije loop te laten. Een cupcake van rozenblaadjes, een taart met rozenlikeur of koekjes in rozenvorm? Heel Horst aan de Maas bakt! En een smaakvol drietal proeft. Naast de Rozenkoningin bestaat dit panel onder anderen uit Meester IJsbereider Theo Clevers.

Twee dagkaarten
Wil jij de Koningin der bloemen vereren met jouw bakkunsten? Meld je dan vóór 1 juli aan via gebak@rozendorp.nl, met je naam, leeftijd, woonplaats én een beschrijving en benaming van je creatie. Alle deelnemers presenteren hun baksels op zondag 15 juli tussen 13.00 en 15.00 uur in Lottum. De creatiefste bakker wint twee dagkaarten voor het Rozenfestival deze zomer.

Het Rozenfestival
Dit jaar vindt het Rozenfestival plaats van 10 tot en met 13 augustus. In het centrum van Lottum vormen miljoenen rozenknopjes betoverende mozaïeken, fleurige objecten en weelderige modeltuinen. De vorige editie trok maar liefst 50.000 bezoekers. In lijn met het thema zijn de festiviteiten dit keer visueel, muzikaal én extra culinair. Tickets zijn verkrijgbaar op www.rozendorp.nl/tickets.

DSC00033