Route

Rozendorp Lottum

Lottum is hét Rozendorp van Nederland. Liefst 70% van de Nederlandse rozenproductie komt uit dit pittoreske dorpje. Alles in Lottum ademt rozen; De Rozenhof, de fietsroutes, de rozentuinen en uiteraard het Rozenfestival

Rozenseizoen dansend geopend door nieuwe Rozenkoningin

Rozenkoningin 2014

Lottum, 27 april 2014

Suzanne Verhaegh-Seuren is op zondag 27 april in Lottum onder grote publieke belangstelling gepresenteerd als Rozenkoningin 2014. Zij zal de komende maanden het boegbeeld zijn voor de promotie van de roos en het Rozenfestival dat van 8 tot en met 11 augustus in Lottum plaatsvindt. Het thema van dit Rozenfestival is ´Rozen stelen de show´.

   

Tijdens de presentatie van de Rozenkoningin bij kasteel de Borggraaf opende Jan Huijs, voorzitter van Stichting Rozendorp Lottum, het rozenseizoen en benadrukte hij dat de nieuwe Rozenkoningin een belangrijke taak wacht om Lottum te promoten als hèt Rozendorp van Nederland. Een taak die Suzanne Verhaegh-Seuren met verve zal kunnen vervullen. Werkzaam bij Gebr. Seuren Rozenkwekerijen BV als in- en verkoper van kuipplanten en rozen is zij namelijk helemaal thuis in het wereldje van deze koningin der bloemen. Als leidster van de dansgarde in Lottum weet Suzanne bovendien als geen ander haar beste beentje voor te zetten. En dat werd tijdens haar bekendmaking meteen duidelijk: middels een swingende presentatieshow werd zij als de nieuwe Rozenkoningin aan het publiek voorgesteld.

   

Sleuteloverdracht
Joya Hanegraaf, die vanaf 2012 rozenkoningin was, heeft samen met haar hofdame José van de Ven de sleutel van Rozendorp Lottum aan Suzanne Verhaegh-Seuren overgedragen. De nieuwe Rozenkoningin liet weten haar taak serieus op te pakken: “Mijn doel is het Rozenfestival onder de aandacht te brengen. Er moet over gesproken worden, vooral in de regio. Dit kan door te flyeren, maar ook door mensen bij elkaar te zetten en er samen een show van te maken in de vorm van een flashmob. Samen plezier beleven en iedereen laten zien wat onze kleine Lottumse gemeenschap paraat krijgt. Iets om trots op te zijn… Dit festival mag gezien worden! ”

   

Het aftellen is begonnen

Na de opening van het rozenseizoen en de presentatie van de Rozenkoningin verplaatsten alle aanwezigen zich onder begeleiding van de Koninklijke Harmonie naar het marktplein. Hier werd het nieuwe aftelbord tot het Rozenfestival onthuld door de Rozenkoningin en wethouder Paul Driessen. Als kers op de taart voerde Suzanne samen met de dansgarde de eerdergenoemde flashmob uit. Het verrassingseffect was groot: Leden van de Koninklijke Harmonie, wethouder Paul Driessen, voorzitter Jan Huijs en willekeurige mensen uit het publiek voegden zich spontaan bij de Rozenkoningin om samen een vrolijke dans op te voeren.

   

Online kaarten bestellen

Via de website van Stichting Rozendorp Lottum (www.rozendorp.nl) is het vanaf nu mogelijk om kaarten te bestellen voor het Rozenfestival. Op de website is daarnaast alle informatie te vinden over Rozendorp Lottum en het Rozenfestival.