Stichting

Lottum landelijk als ‘Rozendorp van Nederland’ op de kaart te zetten.

Stichting Rozendorp Lottum is een stichting die louter bestaat uit vrijwilligers en die zich als doel gesteld heeft om de roos te promoten en in het bijzonder Rozendorp Lottum landelijk op de kaart te zetten als ‘Rozendorp van Nederland’.

Rozendorp Lottum

Rozenfestival, open dagen kwekerijen en rozenfietsroute

Het tweejaarlijkse Rozenfestival is de grootste activiteit die door de stichting georganiseerd wordt. In ruim 20 jaar heeft de stichting het Rozendorp Lottum wereldwijd op de kaart gezet en is Lottum uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische attracties in Noord- en Midden-Limburg. Activiteiten zoals het Rozenfestival, de open dagen bij kwekerijen en de rozenfietsroute worden ook georganiseerd door de Stichting Rozendorp Lottum. 

De stichting stelt zich ten doel om het dorp Lottum landelijk als ‘Rozendorp van Nederland’ op de kaart te zetten. Om de Nederlandse Toproos nog meer aandacht en marktbekendheid te geven, heeft de stichting bovendien bijgedragen aan de realisatie van De Rozenhof Lottum; een combinatie van een kenniscentrum en een toprozentuin.

Rozenfestival