Rozenfestival

Bezoek het festival van 10 tot en met 13 augustus 2018.

Iedere twee jaar wordt het centrum van Lottum van vrijdag tot en met maandag omgetoverd tot een waar rozenfestijn. In 2016 kwamen er maar liefst 50.000 bezoekers naar het Rozenfestival.

Rozendorp Lottum

Over het Rozenfestival

Het volledige dorp van Lottum wordt tijdens het Rozenfestival overspoeld met rozen. Overal waar u kijkt ziet u rozen: de imposante kerk, kasteel de Borggraaf, de kasteellaan, op de verschillende pleinen en langs de gehele route zijn rozen in alle vormen en kleuren terug te vinden.

Lottum

Vele vrijwilligers zijn dagenlang in de weer om er voor te zorgen dat bezoekers hun ogen uit kunnen kijken. Tijdens verschillende interessante demonstraties komt u meer te weten over de roos.

Er wordt daarnaast gezorgd voor entertainment voor jong en oud. Aan een hapje en drankje ontbreekt het ook niet.

Kortom: beslist de moeite waard om te komen bezoeken! 

 

 

Demonstraties

Tijdens verschillende interessante demonstraties komt u meer te weten over de roos. Er wordt daarnaast gezorgd voor entertainment voor jong en oud. Aan een hapje en drankje ontbreekt het ook niet. Kortom: beslist de moeite waard om te komen bezoeken!

De volgende editie van het Rozenfestival vindt plaats van 10 tot en met 13 augustus 2018 met als thema 'Rozen smaken naar meer'. Tot dan!  

Om alvast sfeer te proeven, kunt u de aftermovie van het Rozenfestival 2016 hiernaast bekijken.