Route

Rozenfestival

Elke twee jaar wordt het centrum van Lottum van vrijdag tot en met maandag omgetoverd tot een waar rozenfestijn. Langs de route ziet u vele mozaïeken, tuinen en objecten die in en om het centrum worden tentoongesteld. Daarnaast kunt u genieten van een hapje en drankje op de pleinen, inclusief entertainment voor jong en oud. In 2016 kwamen er maar liefst 50.000 bezoekers naar het Rozenfestival. 

 

Rozenfestival 2018

Iedere twee jaar is het centrum van Lottum tijdens het Rozenfestival ondergedompeld in Rozen. Overal waar u kijkt, zijn rozen verwerkt. Een schitterend versierde kerk, oogverblindende tuinen en creatieve mozaïeken worden door vele vrijwilligers gemaakt. Daarnaast kunt u de roos ook beter leren kennen op o.a. de tuinfair en tijdens bloemschikdemonstraties. Op de pleinen en langs de route kunt u genieten van live entertainment en een hapje en een drankje.
In 2016 kwamen er maar liefst 50.000 bezoekers naar het kleine rozendorp om het hele spektakel te aanschouwen. 

In 2018 is er weer een Rozenfestival, dan van 10 tot en met 13 augustus. Het thema van 2018 is: 'Rozen smaken naar meer'. Graag tot dan!

Meer informatie over het Rozenfestival 2018 wordt te zijner tijd op deze website gepubliceerd. Om alvast sfeer te proeven, kunt u de aftermovie van het Rozenfestival 2016 hieronder bekijken.